Головна » 2014 » Жовтень » 2 » Свідомість і самосвідомість в головах міліції
22:17
Свідомість і самосвідомість в головах міліції

Базовим і найбільш давнім рівнем свідомості є чуттєво-аффектний пласт, до якого належать відчуття, сприйняття, уявлення, різного роду аффекти, тобто сильні мимовільні реакції людини на зовнішні подразники (гнів, лють, жах, відчай, раптова велика радість).Однією із важливих рис свідомості є її універсальність.
Самосвідомість -це виділення себе, ставлення до себе, оцінювання своїх можливостей, які є необхідною складовою будь-якої свідомості.
А зараз давайте розберем ці всі філософські ствердження на реальних прикладах нашого буденного життя,яке відбувається після революції гідності.

Як,було анансовано в засобах масової інформації Виноградівське РГФ"Апологет" з ОГП і ДК з 03.10. по 12.10.2014 року розпочало мониторинг питань щодо дотримання держслужбовцями органів місцевого самоврядування ,органів виконавчої влади , органів правоохоронної системи, зокрема міліції та прокуратури- внутрішнього трудового розпорядку.
Здійснюючи анансовані заходи ми направились в селище Вилок,потім до с.Петрове та В.Паладь Виноградівського району.
По дорозі до с.Петрово нас зупинили працівники Управління Державтоінспекції УМВС України в Закарпатській області. Їх було троє. Зупиняли не тільки нас , зупиняли всіх підряд без розбору. Ми подумали,що мабуть щось сталося надзвичайне. Але це все було тільки "косіння ", як вони говорять в своїх кругах. Такі дії працівників ДАЇ не відповідають їхнім посадовим інструкціям. Чому зупиняли водіїв і з метою якої надобності вони показували чорнобілі предмети (жезл) перед носом кожного автомобіля в подальшому пояснити не змогли,як не змогли пояснити,на підставі яких нормативних документів вони знаходяться на території Виноградівського району. Ми спитали старшого наряду ДАІ, якими документами вони керуються в своїй роботі ,чи є відповідні розпорядження щодо профілактичного відпрацювання району ,чи повідомляли вони Виноградівський РВ УМВС про те,що вони здійснюють відповідні міроприємства.Відповідь не була знайдена і самі працівники від нашої появи прийшли в тимчасовий ступор ,що не дало їм можливості зорієнтуватися в складній для них ситуації.Ми зателефонували до чергового Виноградівського РВ УМВС щодо повідомлення даним нарядом керівництва райвідділу про їх знаходження на території Виноградівського району.Але Виноградівська міліція не була повідомлена і взагалі не володіла ситуациєю,що в них твориться на обслуговуємій території.
В подальшому зателефонували черговому УДАІ УМВС України в Закарпатській області щодо місця знаходження даного наряду. Відповідь була дійсно філософська : на території області...Надалі зателефонували безпосередньому керівникові даного наряду,а це полковнику міліції Бокоч Василю Васильовичу -заступникові начальника УДАІ УМВС в Закарпатській області.Відповідь також була оригінальна : перезвоніть пізніше я розберусь.Але пізніше не змогли ,тому,що телефон був зайнятий.Зв"язалися в телефонному режимі із начальником ВДАІ з обслуговування Виноградівського району УМВС України в Закарпатській області майором міліції Калман Б.І.,який пояснив,що йому не відомо про перебування даного наряду на території району і йому ніхто не повідомляв ,що здійснюється будь-яке відпрацювання.Тобто ,підсумовуючи дані перепитії можна сказати наступне,що даний наряд здійснював несення служби без будь-якихось повноважень , дозволів чи розпоряджень.Це є зловживанням службовим становищем,тобто є скоєним правопорушенням.Як відреагують контролюючі і наглядові органи будемо спостерігати.
Дільниця дороги,на якій несли хлопці в формі службу чи нагляд за рухом є зовсім не швидкісною,тут багато небезпечних поворотів,дорожньо-транспортних пригод взагалі не було.Є тільки одне ,що спокушує всіх,це КПП Вилок,де йде великий рух через кордон різних контрабандних товарів,які зі слів мешканців селища Вилок перевозяться безперервно днем і вночі.Самі мешканці селища Вилок розказали нам,що такі рейди даішників із Ужгорода часті і вони збігаються із тим часом,коли перевозиться контрабанда сигарет та інших товарів.Чи справді відбуваються такі речі ми наразі докази не збирали,але якщо це дійсно так,то складно таке усвідомити ....хоча гроші -це спокуса для кожного і про філософські роздуми ,а саме про відчуття того ,що вони роблять,сприйняття того,що за такі порушення треба нести відповідальність та уявити собі різного роду аффекти не є в свідомості цих служак.Спостерігаючи за ними можна було спостерігати їхній гнів,котрий переростав в лють до нас,а далі у відчай і як тільки ми перестали в них домагатися ,щоб щось вони путнє пояснили,наряд швиденько сів в автомобіль і поїхав. Це для них була раптова велика радість-можливість поїхати ,не придумовуючи більше ніяких нісенітниць у своє виправдання.
Що помінялося в нашій свідомості після революції гідності важко сказати,але все частіше приходить розуміння того,що все в наших з Вами руках.Так,що не будьме пасивними і байдужими людьми .Міняймо себе і не забуваймо за інших.

Переглядів: 370 | Додав: rosada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: