Головна » 2015 » Липень » 2 » БЕАТИФІКАЦІЯ (новий сезон)
21:41
БЕАТИФІКАЦІЯ (новий сезон)

 

Ми повідомляли наших читачів про судові справи між ПАТ «Закарпатгаз» і ТОВ «Колесо», яке належить Юрію Дорчинцю. Чудес у цій справі більш ніж достатньо, про них ми вже писали, але освіжити не завадить.

Нагадаємо, що на підприємстві ТОВ «Колесо», яке знаходиться за адресою вулиця Персикова, 160 м. Виноградів, працівники місцевого газового господарства виявили незаконне підключення до газопроводу. Нарахували збитки і попросили їх оплатити «по - доброму», без штрафних санкцій. Однак Дорчинець, власник «Колеса», не погодився платити, тому юристи ПАТ «Закарпатгаз» підготували судовий позов. 12.05.2014 року було винесено рішення господарським судом Закарпатської області, 22.07.2014 року прийнята постанова Львівського апеляційного господарського суду. Обидва рішення звинуватили підприємство ТОВ «Колесо» і присудили йому виплатити 153267,45 грн. відшкодування збитків ПАТ «Закарпатгаз». Однак, Дорчинець направляє скаргу у Вищий господарський суд міста Києва і той іменем України 21 жовтня 2014 року постановив: рішення попередніх судів скасувати повністю, справу відправити на повторний розгляд до господарського суду Закарпатської області.

 

Повторний розгляд справи господарським судом Закарпатської області увінчався рішенням (від 27.01.2015 року) на користь ПАТ «Закарпатгаз», а от Львівський апеляційний господарський суд виніс постанову (від 6.04.2015 року) на користь Дорчинця. Крапку в цій «загазованій» ситуації поставив Вищий господарський суд України в місті Києві. 9 червня суд виніс рішення, яким скасував постанову Львівського апеляційного суду, а рішення господарського суду Закарпатської області від 27.01.2015 року залишив без змін. Тобто 153267,45 грн. потрібно заплатити як збитки, а 1532,68 грн. судового збору за розгляд касаційної скарги. Це рішення суду, як нам пояснили, оскарженню не підлягає.

А як же чудо? – спитаєте ви. Не переживайте. У нашому житті завжди є місце чуду. Може ви не знали, а можливо, забули – наша міліція відкрила кримінальну справу по статті 185, частина 3 КПК – КРАДІЖКА за заявою ПАТ «Закарпат-газ». Довго не відкривала, але таки відкрила. Після рішення Київського суду слідчі дії отримають серйозний імпульс. Тим більше, що керівництво слідством взяв на себе сам начальник слідства, а нині (після того, як Шкирта на місяць відправився в АТО)виконуючий обов’язки начальника Виноградівської міліції Мелай. Стаття передбачає до 6 років ув’язнення. Уявляєте, колишній вертухай, полковник міліції в зоні. Чим не чудо? Або ще більше чудо – колишній полковник, колишній вертухай уникне зони.

«Ціна питання… і нічого особистого» - прошепче доля, ніжно схилившись на плече Джанго. «А форс-мажор? А гарантії?» «Вибач, тут я вже безсила. Хто посіє вітер, той пожне бурю» - гукне, віддаляючись, засмагла крутійка.

Володимир Мочарник

 

Переглядів: 295 | Додав: rosada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: