Головна » 2015 » Червень » 29 » ЧИ ЗАХИЩЕНІ КОНСТИТУЦІЙНІ НАШІ ПРАВА ???
22:05
ЧИ ЗАХИЩЕНІ КОНСТИТУЦІЙНІ НАШІ ПРАВА ???

Т.в.о голови Виноградівської РДА
п.Петеі Ю.О.

До відома та відповідного реагування:
Заступнику Генерального прокурора України,
члену колегії Генеральної прокуратури України
Давиду Сакварелідзе

Першому заступнику Міністра
внутрішніх справ України 
Екатерині Згуладзе-Глуксманн

До відома та дотримання конституційних
прав і свобод громадян:
Президенту України П.О.Порошенко

До відома та опублікування:
Редактору газети "Чорна гора"
п.Мочарник В.І.
Редактору газети "Севлюш-інфо"
п.Костьо О.Ю.
Редактору газети "голос Карпат"
п.Кіш В.В.
Редактору РТК"Виноградів ТВ"
п.Каналош В.П.

Щубер Федора Дмитровича
мешканця с.Дротинці вул.Севлюшська ,32
Виноградівський район Закарпатська область
голови КР Виноградівського РГФ"Апологет"
з ОГП і ДК.
Контактний телефон:(050) 432 28 19.

Шановні добродії!

Керуючись Конституцією направляю Вам заяву Виноградівського РГФ"Апологет" з ОГП і ДК щодо стану забезпечення виконання Конституціії України та законів України в частині забезпечення законності і правопорядку,додерження прав і свобод громадян на території Виноградівського району Закарпатської області.
Люди -скептики по своїй натурі.Но тим не менше,їм властиво надіятися.Абсолютна більшість хоче змін,які якісно вплинуть на наше життя.Певна енергія достатньо довго трималася після Майдану.Но після підйому рано чи пізно наступає розчарування. В тім числі і тому,що разні люди від Майдану хотіли різного.І лише деякі розуміли,що Майдан-маленька крапка у підніжжі гори,що належить пройти довгий шлях і зробити колосальну роботу,не все вдячну,яка і приведе до благополуччя.Дисонанс між бажаним і отриманим вже достатньо явний.Природньо,для того,щоб люди повірили і знову обріли надію необхідно певні публічні кроки.
Ситуація ,яка виникла на території Виноградівського району Закарпатської області із забезпеченням конституційних прав вимусила членів громадського формування та активістів району здійснити відповідні заходи щодо відстоювання своїх прав і законних інтересів і в першу чергу відновлення їх,адже на нашу думку вони в грубій формі порушуються органами державної влади ,місцевого самоврядування,установами,підприємствами,організаціями.

Згідно ст. 2 пункту 1 і 2 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" в якому чітко зазначено,що виконавчу владу в районах здійснюють місцеві державні адміністрації,які мають забезпечити :

1) виконання Конституції,законів України,актів Президента України,Кабінету Міністрів України,інших органів виконавчої влади вищого рівня;

2) законність і правопорядок ,додержання прав і свобод громадян;

Законодавство України надає можливість громадянам України відстоювання своїх прав і законних інтересів та відновлення їх у разі порушення,участі в управлінні державними і громадськими справами,впливу на поліпшення роботи органів державної влади і місцевого самоврядування,установ,підприємств,організацій.
Мета діяльності нашого громадського формування :сприяння органам місцевого самоврядування,правоохоронним органам,Державній прикордонній службі та органам виконавчої влади,а також посадовим особам у запобіганні та припиненні адміністративних правопорушень і злочинів,захисті життя і здоров"я громадян,інтересів суспільства і держави від протиправних посягань,а також у рятуванні людей і майна під час стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій.
Шляхом письмових звернень,пропозиції та надання практичних дій вищевказаним органам державної влади протягом нашої громадської діяльності громадське формування намагалося сприяти та вплинути на поліпшення роботи місцевого самоврядування та органів виконавчої влади.
Нами станом на 28 червня 2015 року підготовлено та направлено 157 заяв,скарг та пропозиції до відповідних органів державної влади,які зареєстровані в установленому порядку.Якщо частина наших звернень розглядаються поверхово і неналежним чином,то відповіді на іншу частину звернень ненадаються та не повідомляються про результати розгляду поданих заяв та прийняте рішення.
Найбільше порушень законодавства про звернення громадян допускається Виноградівським РВ УМВС України в Закарпатській області (начальник підполковник міліції Шкирта А.І.). На сьогодні Виноградівським РВ УМВС України в Закарпатській області розглядається 15 заяв з різних питань.Вже вичерпані всі терміни розгляду заяв .Ні відповіді на заяви, ні повідомлення про прийняті рішення не повідомлено.Це є проблема міліції,яка наразі,як правоохоронний орган є диморалізованою та не виконує свої функції.
З даного питання ми неодноразово зверталися щодо грубих порушень законодавства про звернення громадян до УМВС України в Закарпатської області ,так і до Виноградівської РДА.
Якщо Виноградівська РДА надає формальні відписки,а саме :заява розглянута і прийнято до уваги,то керівництво УМВС України в Закарпатській області реагує на заяви нашого формування неналежним чином.
Ми були неодноразово на особистих прийомах у начальника Виноградівського РВ УМВС України в Закарпатській області підполковника міліції п.Шкирта А.І.(що фіксувалося на відео) з питань бездіяльності його підлеглих працівників міліції в частині боротьби із контрабандою,нелегальною міграцією,валютними "міняйлами",наркотиками та іншими злочинами,вказували і надавали інформацію щодо конкретних працівників міліції,які по наявній інформації причетні до різного роду протиправних діянь,але ні разу по наших повідомленнях небуло проведено службового розслідування і не вжито відповідного реагування.
На нашу думку сьогоднішній особовий склад міліції не може забезпечити належний захист прав та інтересів громадян.Більша частина скоєних злочинів не розкривається,дільничних інспекторів міліції не видно на обслуговуємих адміністративних дільницях,багато заяв та скарг надходять до нас із сільської місцевості з приводу нереагування на звернення громадян з боку дільничних інспекторів міліції,яких люди не впізнають і взагалі їх не видно.
По наших заявах внесено відомості до ЄРДР Виноградівського РВ УМВС України в Закарпатській області про вчинення кримінального правопорушення і розпочато більше 20 кримінальних проваджень з різних кримінальних правопорушень.Але вони належним чином не розслідуються ,не приймаються заходи щодо доведення кримінальних проваджень до логічного кінцевого результату,тобто направлення до суду.
Щодо неналежного стану досудового розслідування ми зверталися неодноразово до прокуратури Виноградівського району(прокурор району п.Беламут Ю.П.) і були на особистому прийомі унього та у прокурора Закарпатської області п.Янко В.М. На особистому прийомі побувало більше одного десятка громадян з надією отримати відповідний захист прав та їх інтересів.Зверення прийняті до уваги ,але громадяни залишилися із своїми не вирішеними проблемами .
Відповідного реагування не було з боку прокуратури Закарпатської області. Після особистого прийому у п.Янко В.М. даже відповіді ненадійшло про результати розгляду питань,які були порушені на особистому прийомі.
Ми звернулися до прокурора Виноградівського району із заявою в порядку ст.214 КПК України щодо бездіяльності працівників Виноградівського РВ УМВС , внесення відомості до ЄРДР і розпочати досудове розслідування.Всупереч чинному законодавству прокуратура Виноградівського району не внесла відомості до ЄРДР ,а направила заяву до ВВБ в Закарпатській області МВС України.Даний структурний підрозділ МВС України скеровану заяву не розглянув ,про результати розгляду та прийняте рішення до сьогоднішнього часу не повідомлено.
На жаль правоохоронні органи орієнтуються не на закони,а на обслуговування інтересів тих чи інших персон.
Нами було підготовлено та направлено звернення до голови Виноградівської районної ради п.Любимова О.В. щодо заслуховування на сесії Виноградівської районної ради звіту прокурора Виноградівського району та начальника Виноградівського РВ УМВС про стан злочинності на території Виноградівського району та вжиті заходи.Але відповідної правової оцінки роботі правоохороних органів не було надано.
Майже з кожного порушеного нами проблемного питання ми зверталися до Т.в.о голови Виноградівської РДА п.Петеі Ю.О. для відповідного реагування.Результати реагування Виноградівської РДА заключалися у двох магічних словах: заяву роглянуто і взято до уваги.Жодного адекватного реагування з боку Виноградівської РДА ми не побачили.
Виноградівським РГФ"Апологет" з ОГП і ДК були порушені питання щодо належного стану по виконанню професійних обов"язків медичними працівниками, щодо стану санітарно-гігієничних норм в приміщеннях Виноградівської районної лікарні,забезпечення ліками та харчуванням.По даним зверненнях відомості внесені до ЄРДР та розпочате досудове розслідування.Кадрового питання щодо доцільності перебування на займаній посаді головного лікаря Виноградівської районної лікарні п.Онисько Н.С. не розглянуто та рішення не прийнято.Всі керівники структурних підрозділів Виноградівської РДА ,які працювали при режимі Януковича працюють надалі,що здебільшого викликає зтурбованість громадян щодо спроможності виконання запланованих державою реформ цими особами.Немаловажливе значення і роль у виконанні державних програм та реформ здійснює місцеве самоврядування Виноградівського району,але наразі вони самоусунулися.
Виноградівським РГФ"Апологет" неодноразово направлялися звернення щодо бездіяльності сільських рад Виноградівщини,які порушують законодавство України про звернення громадян ,а саме не приймають заяви та інформаційні запити від громадян,не здійснюють своїх повноважень щодо забезпечення прав та свобод громадян.Головами сільських рад зі слів сільських громад не виконуються повноваження у сфері саціального захисту населення,у сфері освіти,охорони здоров"я, культури і спорту тощо.Не вирішуються питання збирання,транспортування,утилізації та знешкодження побутових відходів.З даних питань до Виноградівської РДА та правоохоронних органів були направлені звернення щодо усунення недоліків та притягнення винних до відповідальності.Внесені відомості до ЄРДР про вчинення кримінального правопорушення та розпочато досудові розслідування,але стан досудового розслідування залишається на тому рівні що і інші досудові розслідування ,що роками містяться в шафах слідчих СВ Виноградівського РВ УМВС.Така ситуація по всіх питаннях,в тому числі і по питанні мобілізації.На думку членів громадського формування керівниками окремих підприємств,установ та організацій та керівниками органів місцевого самоврядування здійснюється саботаж з даного питання,так і з питання інших реформ з яких проводяться громадські слухання.
З метою перешкоджання громадській та журналістській діяльності 19 червня 2015 року невідомою особою на мене як на журналіста та і громадського активіста скоєний замах на вбивство серед білого дня в м.Виноградів.До цього відносно мене були здійснені неодноразові протиправні дії,а саме замах на підпал ,в помешкання було неодноразово кинуті коктейлі Молотова.Ці дії супроводжуються постійними погрозами шляхом розповсюдження листівок в центрі м.Виноградів ,таким чином відкрито демонструються погрози вбивством. Виникає питання:як реагує міліція?А вона реагує внесенням відомості до ЄРДР тобто формальна фіксація події.Більше ніяких ОРЗ не здійснюється ,таке враження ,що це вчинюється самими правоохоронцями,або під їх керівництвом.Цьому передувають події пов"язані із нашими діями та зверненнями щодо корупційних діянь окремих персон.В одній із заяв до прокуратури Виноградівського району та Виноградівського РВ УМВС мною вказані відомості,які отримав від громадянина ,який повідомив мені про можливого виконавця та замовника замаху на моє вбивство,про це було відповідним громадянином повідомлено в ЗМІ,але ні міліція ,а ні прокуратура на вказані дії не відреагувала,відомості до ЄРДР не внесла і взагалі ніякого розслідування не провела,як і саму відповідь про результати розгляду поданої заяви та про прийняте рішення мене не повідомила.Це жах,це безвідповідальність та безкарність прокуратури Виноградівського району та Виноградівської міліції.
Ми вичерпали всі можливості захисту своїх прав,інтересів та свобод,але разом із тим не отримали відповідного результату.Наші права зневажають і правдою торгують.
А тому ми залишаємо за собою право на здійснення акцій протесту любої форми в рамках законодавства України(мітінгу,флешмобу,пікету,бойкоту тощо),які нами заплановані на 30 червня 2015 року і будуть здійснюватися в майбутньому.

А тому ми звертаємось до Т.в.о голови Виноградівської РДА п.Петеі Ю.О. з вимогою:

- відповідно до ст.2 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" забезпечити виконання Конституції,законів України,актів Президента України,Кабінету Міністрів України,інших органів виконавчої влади вищого рівня;

- відповідно до ст.2 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" забезпечити законність і правопорядок ,додержання прав і свобод громадян;

-відповідно до ст.31 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" порушити питання перед Генеральною прокуратурою України та МВС України щодо відповідності займаній посаді керівництва прокуратури Виноградівського району та Виноградівського РВ УМВС про прийняте рішення повідомити невідкладно Виноградівське РГФ"Апологет" з ОГП і ДК .
-невідкладно прийняти кадрове рішення щодо доцільності перебування на займаній посаді головного лікаря Виноградівської районної лікарні п.Онисько Н.С. та інших керівників,відносно яких неодноразово Виноградівське РГФ"Апологет" з ОГП і ДК звертало увагу на неналежне виконання своїх обов"язків;

Звертаємося до заступника Генерального прокурора України Давида Сакварелідзе:

- назначити проведення відповідних дій відносно працівників прокуратури Виноградівського району Закарпатської області по фактах вказаних в змісті поданої заяви працівниками новоствореного управління Генеральної прокуратури України з розслідування у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури з метою внутрішнього контролю та очищення прокуратури.Про результати розгляду даного питання прошу повідомити Виноградівське РГФ"Апологет" з ОГП і ДК в установлений законом термін;
-прийняти рішення згідно КПК України щодо забезпечення безпеки та взяття під захист нас як членів громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону,відносно яких вчинюються замахи на вбивство;

Звертаємось до першого заступника міністра МВС України Екатерини Згуладзе-Глуксманн :

-назначити інспекторську перевірку щодо діяльності Виноградівського РВ УМВС України в Закарпатській області працівниками головного апарату МВС України з питань стану досудових розслідувань по кримінальних провадженнях ,які були розпочаті по заявах членів громадського формування та по досудових розслідуваннях №12013070080000652 (за фактом замаху на підпал будинку Щубер Ф.Д.) та № 12015070080000788 (за фактом замаху на вбивство Щубер Ф.Д.)
-по результатах перевірки прийняти кадрове рішення щодо доцільності перебування на займаних посадах керівництва Виноградівського РВ УМВС.

Звертаємось До Президента України п.Порошенко П.О. ,який є гарантом прав і свобод людини і громадянина:
-щодо дотримання конституційних прав і свобод громадян;

Про результати розгляду поданої заяви та прийняте рішення прошу повідомити Виноградівське РГФ"Апологет" з ОГП і ДК в установлений законом термін.

З повагою
Голова координаційної ради
Виноградівського РГФ"Апологет"
з ОГП і ДК Ф.Д.Щубер
28 червня 2015 року

Переглядів: 779 | Додав: rosada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: