Головна » 2015 » Квітень » 10 » Д О С Т А Л О....
08:01
Д О С Т А Л О....

Начальнику Виноградівського РВ УМВС
України в Закарпатській області
п.Шкирта А.І.

Прокурору Виноградівського району
п.Беламут Ю.П.

До відома та відповідного реагування :

Т.в.о голови Виноградівської РДА
п.Петеі Ю.О.

Начальнику управління охорони здоров"я
Закарпатської ОДА
п.Скрип В.В.

Міністру МОЗ України
п.Квіташвілі О.М.

Голові Комітету ВРУ з питань 
охорони здоров"я,
Народному депутату Укоаїни
п.Богомолець О.В.

Щубер Федора Дмитровича
мешканця с.Дротинці вул.Севлюшська,32
Виноградівський район Закарпатська область
голови координаційної ради Виноградівського 
РГФ"Апологет" з ОГП і ДК
Контактний телефон:(050) 432 28 19.

З А Я В А 
в порядку ст.214 КПК України

Керуючись Конституцією України та КПК України направляю Вам заяву в порядку ст.214 КПК України щодо надання відомостей про пацієнта Щубер Федора Дмитровича (ксерокопію медичної карти стаціонарного хворого №3137/208 від 25.02.2015 року) та копії листка лікарських призначень хворого №3137/208 до неї, Виноградівською районною лікарнею на запит Виноградівського РВ УМВС України в Закарпатській області.
08.04.2015 року згідно Закону України "Про звернення громадян" я ознайомився із матеріалами перевірки Виноградівського РВ УМВС по розгляду моєї заяви від 28.02.2015 року щодо неналежного та невідповідного забезпечення ліками та харчуванням на стаціонарному лікуванні пульмонологічного відділення Виноградівської райлікарні.Надана заява була зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події Виноградівського РВ УМВС України в Закарпатській області.Розгляд по даній заяві проводив ст.оперуповноважений майор міліції Клопотар І.В.
В ході ознайомлення з матеріалами перевірки я виявив факт подання запиту Виноградівського РВ УМВС №40/2049 від 05.03.2015 року до Виноградівської райлікарні про надання копії моєї історії хвороби та інших документів.Із дозволу працівника міліції я зняв ксерокопії всіх необхідних мені документів ,а саме:

-ксерокопію медичної карти стаціонарного хворого № 3137/208;
-ксерокопію запиту Виноградівського РВ УМВС №40/2049 від 05.03.2015 року;
-припроводна з додатком медичних документів Виноградівської районної лікарні;
-та інших документів.

Мною була невідкладно підготовлена та направлена заява в порядку ст.214 КПК України і подана в чергову частину Виноградівського РВ УМВС для реєстрації про вчинення медичними працівниками Виноградівської районної лікарні кримінального правопорушення.Відповідно до ст.214 КПК України подана заява мала бути внесена до ЄРДР протягом доби та розпочато досудове розслідування.
Наступного дня я звернувся особисто до керівництва Виноградівського РВ УМВС щодо надання мені інформації про внесення відомості до ЄРДР , попросив перевірити наявність тих документів, з якими 08.04.2015 року ознайомився та зняв ксерокопії із окремих матеріалів перевірки.В присутності керівництва райвідділу було оглянуто наявність тих документів,в результаті чого було виявлено відсутність окремих документів в матеріалах перевірки.Заява до сьогоднішнього дня не внесена до ЄРДР.
На мій особистий погляд в діях медичних працівників Виноградівської районної лікарні вбачається ознаки кримінального правопорушення ,передбаченого ст.145 КК України "Незаконне розголошення лікарської таємниці".Щодо діяльності окремих працівників міліції Виноградівського РВ УМВС необхідно провести службове розслідування з наданих мною фактів та надати відповідну правову та юридичну оцінку .В разі виявлення в їх діях протиправних діянь притягнути їх до юридичної відповідальності.
Відповідно до ст.214 КПК України прошу Вас внести відомості до ЄРДР про вчинення кримінального правопорушення працівниками Виноградівської райлікарні ,передбаченого ст.145 КК України ,розпочати досудове розслідування та про прийняте рішення повідомити мене в установлений законом термін.

Надаю виписки із законодавства України з даного питання,а саме:

медична (лікарська) таємниця - відомості про пацієнта, що не підлягають розголошенню, включаючи факт звернення за медичною допомогою, діагноз й інші дані про стан здоров'я й особливості приватного життя, отримані в результаті лікування чи/й обстеження.

Цивільний кодекс України:

Ст.286 
1. Фізична особа має право на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при її медичному обстеженні. 
2. Забороняється вимагати та подавати за місцем роботи або навчання інформацію про діагноз та методи лікування фізичної особи. 
3. Фізична особа зобов'язана утримуватися від поширення інформації, зазначеної у частині першій цієї статті, яка стала їй відома у зв'язку з виконанням службових обов'язків або з інших джерел.

Закон України „Основи законодавства України про охорону здоров'я”:

Ст.40 
Медичні працівники та інші особи, яким у зв'язку з виконанням професійних або службових обов'язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Закон України „Про інформацію”:

Ст.46 
Не підлягають розголошенню відомості, що стосуються лікарської таємниці

Закон України „Про оперативно-розшукову діяльність”

Стаття 9. Гарантії законності під час здійснення оперативно-розшукової діяльності

Під час здійснення оперативно-розшукової діяльності не допускається порушення прав і свобод людини та юридичних осіб. Окремі обмеження цих прав і свобод мають винятковий і тимчасовий характер і можуть застосовуватись лише за рішенням суду щодо особи, в діях якої є ознаки тяжкого злочину, та у випадках, передбачених законодавством України, з метою захисту прав і свобод інших осіб, безпеки суспільства.

Пункт 17 ст.11 Закону України "Про міліцію"

17) одержувати безперешкодно і безплатно від підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності та об'єднань громадян на письмовий запит відомості (в тому числі й ті, що становлять комерційну та банківську таємницю), необхідні у справах про злочини, що знаходяться у провадженні міліції. Отримання від банків інформації, яка містить банківську таємницю, здійснюється у порядку та обсязі, встановлених Законом України "Про банки і банківську діяльність" (2121-14); (Пункт 17 статті 11 в редакції Закону N 2932-12 від 26.01.93, із змінами, внесеними згідно із Законом N 2922-III (2922-14) від 10.01.2002

Положення про Департамент державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України затвердженого Наказом МВС України № 769 від 03.09.2012 року

4.2.5. Одержувати безперешкодно і безплатно від підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності та об’єднань громадян на письмовий запит відомості (в тому числі й ті, що становлять комерційну та банківську таємницю), необхідні у справах про злочини, що знаходяться у провадженні міліції. Отримання від банків інформації, яка містить банківську таємницю, здійснюється у порядку та обсязі, встановлених Законом України „Про банки і банківську діяльність”;

Ст. 159 КПКУ від 13.04.2012 № 4651-VI

1. Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

2. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

З повагою

Голова координаційної ради
Виноградівського РГФ"Апологет"
з ОГП і ДК Ф.Д.Щубер

Переглядів: 409 | Додав: rosada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: