Головна » 2014 » Липень » 2 » Громадський патруль
09:51
Громадський патруль

Дорогі читачі, ви не могли забути, що у п’ятницю під керівництвом Федора Щубера і членів громадського формування «Апологет» відбулося відпрацювання села Веряця. Це справжній зірковий час у діяльності «Апологета», дозволемо собі в черговий раз перекласти з латині назву організації – «Захисник». Нагадаємо: у маленьке непримітне село Федір повинен був звезти представників усіх служб та установ району і нанести нищівний удар по негараздам і проблемам місцевих мешканців. Як саме все відбувалося, Федір розповів нам у понеділок.

- Захід відбувся. На профілактичні заходи зійшлися: служба у справах дітей при райдержадміністрації, управління праці соціального захисту, начальник управління санепідемстанції Стойка, начальник водного господарства Коломис, заступник начальника управління ветеринарної медицини.

- А ветеринари чим займалися?

- Безпритульними собаками. Відділення ДАІ у складі шести чоловік.

- Вони вулиці перекрили чи що?

- Вони відслідковували, як у селі дотримуються правил дорожнього руху.

- А в цей час район залишився без даішників. Федір, та їх там всього 8 чи 9 чоловік.

- Все відпрацювання, як я і повідомляв, тривало 3 години. В цей час вони зробили обстеження на наявність дорожніх знаків, стану дорожнього покриття. Також був присутній депутатський корпус села Веряця, були представники місцевого самоврядування, представники райдержадміністрації.

- Від райдержадміністрації хто був?

- Головний консультант по організаційним питанням Надопта.

- Син судді?

- Так.

- А що він досліджував?

- Організаційні питання щодо попередження резонансних злочинів.

- Фантастика.

- А з районної ради була жінка на прізвище Лабатій, дружина легендарного дільничного з Королева Лабатія. Повинна була бути міліція, прокуратура, податкова і медицина.

- Головні діючі персонажі не прийшли.

- Від міліції був тільки дільничний, та й той не знаю чим займався. Всім тим, хто не надіслав своїх представників, я надіслав письмові запити, в яких прошу повідомити причини неявки.

- І що ж народила оця гора експертів?

- План був такий. Спочатку я пояснив мету відпрацювання, розповів про резонансний злочин, який було вчинено на території села. Після цього були сформовані групи, які розійшлися по об’єктам відпрацювання: школа, Тиса, заклади комерції, дороги… 

- Які проблеми виявлені?

- Перша: у селі є кілька осіб, що мають важку форму туберкульозу. Лікуватися не хочуть, але створюють у селі небезпеку зараження. Необхідно лікувати примусово. Ми звернулися до міліції. Ті кажуть, що ми не можемо їх відвезти, бо потрібна спеціальна машина. Звернулися до лікарів. Лікарі кажуть – машина є, нема міліції. Неузгоджені дії. Можна вирішити проблему? Можна. ЇЇ поросто треба вирішувати. Друга: біля школи інтенсивний рух транспорту, вчителі просять встановити «лежачий поліцейський». Сільрада пішла назустріч, виділила кошти. Кошти перевели дорожній організації ДЕРСЕУ. Зараз будемо з’ясову-вати, чому не зробили роботу. Третя: є два підприємства – щебзавод і спецкар’єр. У селі підвищена забрудненість повітря пилом. Необхідно вулиці поливати. Підприємства зобов’язані це робити, але не роблять. Чому? Будемо добиватися виконання їх зобов’язань, бо в небезпеці здоров’я мешканців села. Чет-верта: на Тисі розчисткою русла і реалізацією піщано-гравійної суміші займається підприємець Богаш Степан. Ми вирішили створити комісію, куди ввійдуть представники екологічної інспекції, управління водного господарства , щоб детально вивчити наслідки роботи осіб, які працюють на Тисі і куди поступають кошти від їхньої діяльності. Ну і найголовніша проблема, яка нас і привела в село, це резонансне вбивство родини Новак. П’ять осіб: 30-річний чоловік, дружина, мати та двоє дітей віком один і п’ять років були знайдені вбиті. Трагедія сталася 28 квітня. Ми розмовляли з родичами загиблих, представниками сільради, які нарікають, що про причини і винуватців цієї жахливої трагедії до цих пір нічого громаді не відомо. Родина характеризується всіма з ким нам вдалося поговорити виключно з позитивної сторони. Ніж, яким ніби були вбиті жертви знайдено під килимом і версія, що все це зробив чоловік видається сумнівною. Про це говорять свідки, які були на місці злочину.

- Федоре, ми говорили, що буде виявлення проблем, їх аналіз і план вирішення із зазначенням термінів. Бо знайти зараз проблеми в будь-якому селі можна, задіявши і менші сили.

- Ми дали термін для вирішення вказаних мною, виявлених при опрацюванні проблем – тиждень. Якщо ж не буде виявлено бажання вирішувати проблеми, то залишається, так як ми і говорили, – звернутися до людей.

- А раптом люди вирішать, що у них багато роботи в городі, що з того і так нічого не вийде, що Щубер він якийсь не такий.

- Людям необхідно пояснювати. Я впевнений, що люди вийдуть. Будемо звертатися через ЗМІ, листівки. Необхідно зібратися і вирішити самим, що робити з цими людьми, які, знаходячись на службі народу, не виконують свої обов’язки. Будемо їх міняти.

- А якщо люди не прийдуть?

- Працювати з людьми далі, поки вони не зрозуміють, що їхнє життя в їхніх руках.

Переглядів: 879 | Додав: rosada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: