Головна » 2015 » Вересень » 16 » В РАЙЛІКАРНЮ ВИНОГРАДОВА ПРИЙШОВ РЕВІЗОР....
10:47
В РАЙЛІКАРНЮ ВИНОГРАДОВА ПРИЙШОВ РЕВІЗОР....

Ні для кого не секрет, що медицина на території України безкоштовна. Проте коли людина серйозно хворіє, або якщо отримує травму, стає дедалі очевидніше, що саме ця безкоштовна медицина чимало коштує.
В західних країнах медицина – це самоокупна машина, яка ще й приносить немалі прибутки. Але навіть медичне страхування на території України не наблизить нас до західних країн у напрямку якості медичного обслуговування. Адже там населенню відомо, що здоров’я – це продукт, за який потрібно платити. Чим кращий продукт ви хочете отримати – тим вищу ціну ви маєте заплатити.
Проблема стану галузі сучасної української медицини турбує як населення так і вище керівництво. Потрапити до районної лікарні та безкоштовно отримати найякісніший медичний сервіс, який задовольнить кожного, майже неможливо. Про це свідчить кількість звернень, як усних так і письмових, до міністерства охорони здоров’я України. 
Через недостатнє державне фінансування галузі медицини, неможливо вирішити усі існуючі проблеми. Проте існує можливість звернення до недержавних джерел фінансування, тобто до інвесторів.
Актуальність даної теми визначається тим, що люди можуть та бажають отримувати якісний сервіс, але лише державного фінансування замало для задоволення потреб споживача. Необхідність залучення інвестиційного капіталу та можливість його вдалого використання, може бути рятівною ланкою для покращення стану сучасного медичного обслуговування.
Але нажаль для здійсненя тих чи інших реформаторських змін необхідно людину ,яка була б фаховим менеджером в цій галузі і могла вирішувати проблемні питання медицини в інтересах пацієнтів , покращити умови праці своїх колег та відповідним чином використовувати виділені державні кошти.
Громадське формування "Апологет" неодноразово проводило мониторинг діяльності Виноградівської райлікарні та АЗПСМ в ході якого ми озвучували результати в ЗМІ ,на сайтах та соціальних мережах з метою привернути увагу чиновників як місцевого рівня так і вище до проблем матеріального забезпечення медичних закладів, надання відповідного медичного сервісу в них та про рівень відповідних організаторських здібностей керівництва райлікарні та відділу охорони здоров"я. Ситуація в райлікарні та АЗПСМ з медичним сервісом ненайкращому стані,а з матеріально-побутовим рівнем поступається попередньому акспекту .
В 2012 році ДП "Держекоінвест" по програмі Уряду України (Кіотському протоколу),яка передбачала проведення теплосанації (заміна вікон та дверей,утеплення фасадів,ремонт(утеплення) покрівлі ,проводило будівельно-ремонтні роботи,Виноградівської лікарні,яка була об"єктом реалізації вказаної програми.
Протягом двох років з моменту укладання зазначеного договору ДП "Держекоінвест" виконало наступні роботи: вікна на 95 %,підвіконники внутрішні -90 %,дверей встановлено на 95 %,роботи з утеплення фасадів виконані на 55 %,відмостки зроблені на 50 %.Відкоси та підвіконники зовнішні практично відсутні ,що призводить до руйнації вже виконаних робіт.З жовтня 2014 року будівельні роботи з утеплення фасаду не проводяться .Працівники підрядної організації,що виконували будівельні роботи ,без жодних пояснень припинили виконувати будь-які роботи.
Зі слів головного лікаря п.Онисько Н.С., про неодноразові ,грубі порушення будівельних норм,залучених пдрядчиків,в письмовій формі ,районна лікарня неодноразово повідомляла районну адміністрацію та районну раду.Однак дані недоліки не усуваються. (текст із наданої відповіді Виноградівської райлікарні №155/04-4 від 24.02.2015 року).
Однак,як нам повідомив Виноградівський РВ УМВС України в Закарпатській області ,що Головним слідчим управлінням МВС України було розпочате кримінальне провадження № 12012000000000435 від 12.12.2012 року ,за фактом незаконного заволодіння службовими особами ДП "Держекоінвест" за попередньою змовою з посадовими особами ТОВ "Антіс Трейд" державними коштами в особливо великих розмірах за ознаками злочину ,передбаченого ч.5 ст.191 КК України.(текст із відповіді Виноградівського РВ УМВС №40/1063 від 26.02.2015 року).
Отже,при наявному державному фінансуванні ,яке Виноградівська райлікарня отримала по програмі Уряду (Кіотському протоколі) керівництво райлікарні,відділу охорони здоров"я та безпосередньо керівництво райдержадміністрації не змогла відповідним чином скористатися наданими можливостями.
Вчора , тобто 03.09.2015 року окремі члени громадського формування "Апологет" побували на особистому прийомі в керівництва обласного управління охорони здоров"я з вище вказаних проблем . Керівник даного управління вислухавши нас розвів руками і сказав,що вони безсилі,що небудь зробити . Все мають вирішувати на місцях , а саме голова Виноградівської РДА п . Русанюк М.М.,як в плані фінансування галузі медицини так і в кадровому прийнятті рішення.
Очевидно,що якщо керівник не справляється з обсягом поставлених завдань його необхідно "підвищувати по службі". З даного питання громадське формування зверталося до керівництва райдержадміністрації, до керівництва обласного управління охорони здоров"я , були на особистому прийомі в губернатора п.Москаль Г.Г.,останній запевнив нас ,щоб допоможе та посприяє в нашому проханні.
Але наразі , а саме в період з 31.08.2015 року по 18.09.2015 року Державною фінансовою інспекцією в Закарпатській області розпочато проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Виноградівської райлікарні ,по результатах якої на думку громадського формування будуть здійсненні відповідні підвищення по службі керівництва райлікарні . В будь-якому випадку громадське формування буде здійснювати громадський супровід проведення ревізії фінансово-господарської діяльності райлікарні , а також прийняття відповідного кадрового рішення.

https://www.youtube.com/watch?v=qHjfHHKVlK8&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=_fCp7YCOu68

Федір Щубер
РГФ "Апологет"

Переглядів: 600 | Додав: rosada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Марина Станинець  
0
супер!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *: